Verhuur lokalen

Den Havik

Algemene afspraken, handige nummers, afvalbeleid, ... kunt u allemaal terug vinden in het Verhuurboekje. Gelieve dit door te nemen vooraleer u contact met ons opneemt.

Interesse? Kijk zeker de beschikbaarheid van onze lokalen eens na op onze kalender.

 

Verhuur lokalen

Scouts Ruisbroek geeft u de mogelijkheid om enkele lokalen te huren.
Deze lokalen omvatten:

 • 1 polyvalente turnzaal (11 x 18 meter)
 • 1 lokaal (11 x 7 meter)
 • 1 sanitair gedeelte (wc, douche, toilet, mindervalideruimte)
 • 1 keuken

Hieronder vindt u nog verdere informatie. Indien u geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om contact op te nemen. U kan altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We laten u zo snel mogelijk iets terug weten. 

Via deze link vindt u alvast onze kalender. Hierop kan u zien welke data nog beschikbaar zijn om onze lokalen te huren. Toch zeker weten? Bel of mail ons nog eens extra!  Kalender

 

Contactpersoon:
Stijn Van Ranst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Keuken


Volledig nieuw vanaf mei 2011! Onze keuken is verplicht te gebruiken bij het bereiden van maaltijden. U zal hier zeker goed & ruim kunnen koken, en alles op zijn plaatsje kunnen zetten of opbergen. Op het einde van het weekend / kamp, moet u alles netjes achterlaten en proper opkuisen. Wat is hier zo al allemaal aanwezig?
- 3 grote afwasbakken (waarvan 1 met speciale afwasslang)
- 1 afwasmachine (enkel te gebruiken wanneer op voorhand gevraagd, en met gebruik van het juiste afwasproduct)
- 2 grote koelkasten
- 1 grote diepvriezer
- 6 vuren
- dampkap
- 2 fritexen
- 1 grote steamer / oven
- keukenmateriaal (glazen, borden, tassen, bestek, keukengereedschap, potten, pannen, kommen, …)

 

 

 

Sanitair
Volledig nieuw vanaf mei 2011! In onze sanitaire blok vindt u de toiletten, de douches, de lavabo’s, en evt. de mindervalideruimte. Na het weekend / kamp moet ook dit alles netjes achter gelaten worden en proper opgekuist worden. Kleine verduidelijking hieronder.
- 4 afgeschermde douches met bankjes en kapstokken
- 7 lavabo’s
- 1 spoelbak
- 2 vrouwen wc’s
- 1 mannen wc
- 2 urinoirs
- 1 mindervalide (met wc met beugels, douche met beugels, 1 lavabo, afgescheiden met deur)

verhuur verhuurverhuur verhuurverhuur verhuur

 

 

Lokaal (11 x 7 meter)
Dit lokaal wordt vaak gebruikt als eetplaats en als speel- en knutsellokaal. U kan gebruik maken van onze tafels en banken om aan te zitten of te eten. Er zijn ook kasten aanwezig waar u evt. een beetje materiaal in kan opbergen.
Tip: dit is vaak ook het lokaal waar de leiding ’s nachts slaapt of om eventjes alleen te zitten.

 

verhuur verhuurverhuur

 

 

Polyvalente turnzaal (11 x 18 meter)
Deze zaal wordt meestal omgetoverd tot slaapzaal. Wanneer alle veldbedden en luchtmatrassen op hun plats liggen, is er nog plaats genoeg om binnen wat te ravotten of rustig te zitten.

 

turnzaal

 

 

Voor de rest
U mag gebruik maken van ons speelterrein, dit is een verharde ‘koer’ en 2 graspleintjes. Op 1 van de graspleintjes is er een heuvel met een speelbuis in.

Er is ook een kampvuurkring voorzien. Als u een vuurtje wilt maken, moet u dit verplicht hierin doen. U kan hier met zen allen op bankjes rond het vuur zitten. Hout moet u wel zelf voorzien.

 

verhuur

 

 

Nog enkele weetjes
- snel bereikbaar via A12 (19km vanuit Antwerpen, 25km vanuit Brussel)
- rustig gelegen
- groot speelbos met speeltuin op 500 meter
- bakkerij op 700 meter
- dichtstbijzijnde winkel op 1 km
- centrum op 1,8 km
- zwembad (Bornem) op 7 km
- recreatiedomein de Schorre (Boom) op 5 km
- Bloso centrum Hazewinkel (Heindonk) op 7,5 km

 

 Dit is het speelterein waar je gebruik van kunt maken. Er is ook de mogelijkheid om een bospel te doen. Er is een bos gelegen op 5 minuutjes wandelen van onze lokalen.

VOORWAARDEN BRUIKLEEN

Reservatie :

Gebeurt minimum 14 kalenderdagen vóór de gewenste periode.  Je reservatie is pas geldig als je binnen de 10 kalenderdagen na de opmaak van het contract :

 • één exemplaar van deze overeenkomst en verzekeringsaanvraag terugstuurt naar het administratieadres
 • de waarborgsom van € 300,00, een voorschot (€110 x het aantal nachten) en de premie brandverzekering stort op rekening : BE62 0682 0927 1261 op naam van Don Bosco Scouts – Bruikleenovereenkomst met vermelding waarborg + voorschot – naam groep.
 • de waarborg wordt binnen de drie weken na de bruikleenovereenkomst teruggestort.

Voor reservaties op korter dan 5 werkdagen geldt dat het voorschot bij aankomst cash wordt betaald.

Annulering :

Ingeval van annulering dient men uiterlijk 7 kalenderdagen voor de periode waarvoor het contract werd opgesteld te verwittigen, per mail of per brief (postmerk als datum). Zoniet wordt er € 25,00 ingehouden als annuleringskosten.

Beheerskosten :

 • € 110,00 per 24 uur voor het gebruik van polyvalente zaal + verhuurlokaal + speelplaats, ingerichte keuken (gasbekken, braadsleeën, kookpotten, koelkast, ...)
 • Energiekosten worden afgelezen op de meter en worden per m³ of kwh aangerekend.  De prijs per m³/kwh wordt bepaald aan de hand van de actueel geldende prijzen, die bij de aankomst worden vastgesteld.
 • Verplicht gebruik van vuilniszakken enkel en alleen van de gemeente PUURS, deze zijn te bekomen aan de prijs van € 1.80/st en PMD aan € 1,00/st
 • Extra brandverzekering: deze dekt de huurdersaanprakelijkheid (brand, storm- en waterschade). Hiervoor vult u de bijgevoegde polis in en stuurt deze mee op met de overeenkomst. De premie betaalt u samen met het voorschot. Overzicht van de premie vindt u onder punt 6. Indien uw vereniging een brandverzekering heeft die de huurdersaansprakelijkheid dekt, moet u samen met de overeenkomst een attest van deze verzekering bezorgen aan de beheerder. Dan vervalt de extra polis en ook de premie. Als de beheerder 9 dagen voor de ingebruikname van de lokalen geen attest van brandverzekering of een polisaanvraag heeft ontvangen, kan de hij aan de gebruiker de toegang tot de lokalen ontzeggen.

 

Huishoudelijk reglement :

 • Bij aankomst zal de verantwoordelijke de sleutels overhandigen aan de huurder en zal hij/zij samen met de verantwoordelijke de inventaris van het aanwezige materiaal opmaken.  De inventaris zal gebruikt worden om eventueel verlies of diefstal vast te stellen.  Verlies of diefstal zal vergoed worden volgens de prijzen zoals vermeld in de overzichtstabel.
 • De niet verhuurde lokalen mogen niet betreden worden.
 • Het is verboden om mensen die niet tot uw of onze groep behoren op de scoutsterreinen toe te laten.
 • Het is verboden om het sjorhout of ander materiaal dat bezit is van Scout Ruisbroek te gebruiken zonder vooraf gaande toestemming.
 • Het is verboden om vuur te maken op de speelplaats.  Vuur maken is wel toegelaten in de daartoe voorziene kampvuurkring.
 • Bereiden van maaltijden is enkel toegelaten in de daartoe voorziene keuken.
 • Er geldt een algemeen rookverbod op het ganse terrein en in de lokalen.  In voorkomend geval worden geldboetes in dit verband verhaald op de aansprakelijke persoon.
 • Don Bosco Scouts Ruisbroek is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
 • De gebruikte lokalen, evenals het sanitair en keuken, dienen door de gebruiker gekuist te worden vóór vertrek. Alles moet geschuurd en gedweild worden.
 • Het vuilnis uit alle gehuurde en gebruikte lokalen wordt gesorteerd en in de daartoe voorziene vuilniszakken en bakken gegooid.  De zakken (PMD en restafval) zijn van de gemeente Puurs en worden vóór vertrek dichtgebonden en aan de poort gezet in de voorziene bak.
 • Indien er op zondag activiteiten zijn van de Don Bosco Scouts, moet men de lokalen ten laatste om 12 uur verlaten.
 • In het lokaal hangt een buizenconstructie om zaken aan te bevestigen Hier mag de gebruiker niets aan bevestigen.
 • Er mag niets bevestigd worden aan de gele gasleidingen.
 • Het is verboden de klimrekken te beklimmen.
 • Ruiltochten of het verkopen van andere zaken is verboden.
 • Geen lawaai meer na 22.00 uur en dit tot 7.00 uur!
  Geen muziek maken/spelen buiten de lokalen.
  Bij vaststelling van geluidsoverlast, wordt de waarborg ingetrokken.
 • De sanitaire voorzieningen kunnen tijdens de verhuurperiode gebruikt worden door de leden van de Don Bosco scouts Ruisbroek, wanneer er een activiteit plaats zou vinden.
 • Vóór vertrek zal er een eerste controle uitgevoerd worden op eventuele schade. Beschadigingen worden onmiddellijk in mindering gebracht op de waarborgsom. Volstaat de waarborgsom niet, dan is de gebruiker verplicht de bijkomende onkosten te betalen. De waarborg wordt, na aftrok van eventuele schadevergoeding, teruggestort.
  Op het einde van de huurperiode gaat een controleperiode in van 7 kalenderdagen, waarop de beheerder de kans krijgt aan de gebruiker toeschrijfbare schade alsnog te verhalen. 

Omstandige plaatsbeschrijving

Bij aankomst en vóór de ingebruikneming van de lokalen wordt de omstandige plaatsbeschrijving ondertekend.  De partijen verklaren hiermee de lokalen en terreinen te ontvangen in de daarin beschreven staat.  Eventuele opmerkingen kunnen dan worden geformuleerd en worden genoteerd.  Bij het verlaten van de lokalen wordt de staat van de gebouwen nagekeken aan de hand van de plaatsbeschrijving en eventuele opmerkingen. 

Algemeen

Het niet naleven van de bruikleenovereenkomst kan tot gevolg hebben dat de waarborgsom wordt ingehouden.